De specialisten

 

Lita Dash

Specialisaties: Nadi Pariksha, Pancha Karma, Agni Karma, Marma Prana, voedingsleer

 

Ayurvedisch specialist (Vaidya) Lita Dash was jarenlang hoofd van het Pancha Karma Center van Sri Sri Ayurveda in Bangalore. Doordat zowel haar vader als haar grootvader Ayurvedisch specialist waren was haar leven al vanaf jonge leeftijd met Ayurveda verbonden. Zij studeerde aan de universiteit van Orissa en sloot die studie af met een Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.). Daarna specialiseerde zij zich met name in Panchakarma (ayurvedische reiniging), voeding en Marma Prana (behandeling van energiepunten op het lichaam). In Europa vinden alle Pancha Karmaprogramma’s en Marmatrainingen plaats onder haar supervisie. Met meer dan 10 jaar praktijkervaring is zij niet alleen een expert op deze gebieden, maar ook een zeer ervaren specialist op het gebied van polsdiagnose.

 

             

 

 

 

 

 

Kiran Sree Valsan

Specialisaties: Nadi Pariksha, fertiliteitsproblemen, behandeling jonge kinderen, lezingen

 

Ayurvedisch specialist (Vaidya) Kiran Valsan behaalde zijn Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.) met als specialisatie polsdiagnose aan het Sri Sri College of Ayurvedic Science in Bangalore. Hij was vijf jaar lang hoofd van het Sri Sri Ayurvedacentrum in Kerala, waar hij met soms 60 patiënten per dag een veelgevraagd specialist was. Op verzoek van Sri Sri Ayurveda Nederland is hij naar Europa gekomen waar hij consulten geeft in Nederland, Frankrijk, België en Spanje. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd om lezingen te geven, waarin hij helder en toegankelijk de basisprincipes van Ayurveda uiteenzet.

 

               

 

 

 

Suraj Sunny Thattil

Specialisaties: Nadi Pariksha, Marma, Agnikarma, artritis, fertiliteitsproblemen, specialistische behandelingen, lezingen

 

Ayurvedisch specialist (Vaidya) Suraj Sunny Thattil werd geboren in 1989 in Kerala India, het land van ayurveda. Na 6 jaar fulltime studie behaalde hij in 2015 zijn B.A.M.S.-graad (Bachelor van Ayurvedische geneeskunde en Surgery) aan de Rajiv Gandhi University of Health Sciences in Karnataka en aan de Sri Sri College of Ayurvedic Science and Research in Bangalore. Hij vestigde in 2015 zijn eigen ayurvedische kliniek in Kerala. Hij begon tevens in 2015 als ayurvedisch arts bij het Sri Sri Ayurveda ziekenhuis in Bangalore. Hij was verantwoordelijk voor diagnoses, gespecialiseerde medicatie, toezicht op reinigende kuren (Panchakarma), voeding en yoga advies. In 2016 nam hij 1 jaar specialisatie in Nadi Pariksha (polsdiagnose) waarna hij dit gepraktiseerd heeft bij meer dan 25000 patiënten. Hij is een expert in Nadi Pariksha, Marma, Agnikarma (ayurvedische cauterisatie), Jaloukavacharana (leech therapie), aandoeningen die te maken hebben met levensstijl, artritis-gerelateerde ziekten en vruchtbaarheid-gerelateerde problemen. Op verzoek van Sri Sri Ayurveda is hij in 2019 naar Nederland gekomen waar hij sindsdien in dienst is.