Biologische Ghee -groot

 

GHEE is een onmisbaar product in de ayurvedische keuken, het staat zelfs bekend als het vloeibare goud.

Ghee is meer dan alleen een product om mee te bakken, braden of frituren: het is ook een smaakmaker in veel gerechten en het heeft bijzondere eigenschappen die goed zijn voor de gezondheid.

Het soort vet dat je gebruikt bij het bereiden van maaltijden is van groot belang want de chemie van een maaltijd verandert met de soort vet die je toevoegt. En dat heeft weer invloed op de mate waarin de voedingsstoffen opgenomen worden door het lichaam.

Bij normale boter kunnen de melkeiwitten verbranden als je bakt op te hoog vuur. De boter gaat spatten en wordt bruin. Er komen dan ziekteverwekkende stoffen (vrije radicalen) vrij. Bij de bereiding van ghee worden eiwitten, zouten en het meeste vocht en lactose verwijderd waardoor de verbrandingstemperatuur (252°C) veel hoger is dan bij gewone boter (177°C). Ghee behoudt ook bij deze hoge temperatuur haar voedingswaarde en spat niet bij het bakken.

Ghee is anders dan normale geklaarde boter (die veel korter verhit wordt bij de bereiding) en smaakt ook anders. Ghee heeft een rijke, intens boterige en volle smaak.

Onze ghee is biologisch en van uitstekende kwaliteit. 

 

Enkele bijzondere eigenschappen van ghee:

  • Ghee helpt maag en darmen bij de opname van voedingsstoffen uit de voeding. De voeding wordt makkelijker verteerbaar en de spijsvertering verbetert. Een goede spijsvertering is van groot belang om gezond en energiek te blijven. 
  • Ghee heeft een goede invloed op het cholesterolgehalte. 
  • Ghee bevat veel essentiële vetzuren en antioxidanten.
  • Mensen met een lactose-intolerantie kunnen vaak wel ghee gebruiken. Caseïne en lactose worden namelijk tijdens het productieproces zoveel mogelijk verwijderd uit de ghee.
  • Ghee heeft een goede invloed op het immuunsysteem. 
  • Bij het gebruiken van ghee komen door het hogere verbrandingspunt minder vrije radicalen vrij. 
  • Ghee bevat veel vitaminen, zoals A, D, E en K. 
  • Ghee is zacht voor maag, darmen en lever en ondersteunt bij de behandeling van ontstekingen. 
  • Ghee wordt gebruikt bij ayurvedische ontgiftingskuren (Panchakarma). 
  • Ghee kan gebruikt worden op de huid bij verbrandingen, ontstekingen, eczeem en psoriasis.
Op voorraad
SKU
DIV-FOOD-04
€ 11,95

Meer informatie
inhoud 450 g