Welkom bij Sri Sri Ayurveda!

Zoete vegan amandelbolletjes

21-11-2016 14:55
Geplaatst in Alle recepten Snacks Gebak door LP

 

 

Amandelen zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten (90%), magnesium, proteïnen, vezels en fytochemicaliën. Ze bevatten ook veel vitamine E.

Amandelen verschaffen veel energie, maar ze veroorzaken ook snel een verzadigingsgevoel en stillen dus snel de honger. Het regelmatig eten van een portie amandelen helpt schommelingen van de bloedsuikerspiegel te verminderen.

Amandelen kunnen als gezonde snack beschouwd worden. Wij maken er amandelbolletjes van: een traktatie die vooral in de Sinterklaastijd gewaardeerd wordt. 

Ingrediënten

  • 250 gram geweekte dadels (enkele uren geweekt in water totdat ze zacht zijn)
  • 2 tl citroensap
  • 350 gram witte amandelen (het vliesje kun je verwijderen door de amandelen kort te blancheren)

Voor de garnering:

  • speculaaskruiden, kaneel, rauwe chocoladepoeder
  • eventueel kokosbloesemsuiker

 Bereiding:

Doe dadels, citroensap en amandelen in een keukenmachine en maal heel fijn (gebruik eventueel een staafmixer). Verpak in folie en leg enkele uren (of gedurende de nacht) in de koelkast. Draai er kleine balletjes van. Als het mengsel te droog is voeg je wat amandelmelk toe. Roer een mengsel van speculaaskruiden, kaneel, chocoladepoeder en eventueel kokosbloesemsuiker door elkaar en rol de balletjes erdoor. 

Eet ze bij voorkeur pas de volgende dag.