Welkom bij Sri Sri Ayurveda!

Aubergine met kruiden en yoghurt

10-10-2019 10:41
Geplaatst in Alle recepten Hoofdgerecht Bijgerecht door LD.

 

Ingrediënten

  • 250 gram aubergine
  • 200 gram (Griekse) yoghurt
  • 1 groene chilipeper
  • 10 currybladeren (toko)
  • 1/2 theel. chilipoeder
  • 1 eetl. gemengde specerijen: komijnpoeder, mosterdzaadjes en fenugriekzaadjes
  • 1 theel. bruine suiker
  • 1 theel. kurkumapoeder
  • 200 ml olie
  • zout
  • verse korianderblaadjes

Bereiding

Snijd de aubergines in dunne schijven. Verdun de yoghurt met 1/4 kopje water. Snijd de chilipeper in dunne ringetjes. Verhit de olie in een grilpan en bak de aubergine aan beide kanten. Besprenkel met zout en kurkumapoeder. Haal uit de pan en laat de mosterdzaadjes bakken totdat ze gaan ploppen in de pan. Voeg fenugriekzaadjes, chilipoeder en curryblaadjes toe en laat nog 1 tot 2 minuten bakken. Voeg de aubergine weer toe samen met de suiker en roer goed door. Neem van het vuur af en serveer met yoghurt, verse chiliringetjes en korianderblaadjes. 

 

Disclaimer

Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als u ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen heeft, neem dan contact op met uw huisarts.Indien u advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Sri Sri Ayurveda. Neem vooraf contact op met uw huisarts indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.