Welkom bij Sri Sri Ayurveda!

Mungdal-spinaziesoep van Mireille

11-04-2017 04:05
Geplaatst in Alle recepten Voorgerechten door MH

 

 

Soep van mungdal met spinazie

 Een lekker soepje, bereid door onze Mireille naar een recept van Ayurvedisch specialist Lita Dash. Zeer geschikt voor Vata.

 

Ingrediënten

  • 200 gr gele mungboontjes (mungdal), 6 uur geweekt in water
  • 300 gr spinazie
  • 5 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • ½ tl gember
  • 75 gr tomaat
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • ¼ tl zwarte peper
  • 1 tl citroensap
  • 2 el olie of ghee
  • zout naar smaak

 

Bereiding

Was de spinazie en snij fijn. Snij de ui, knoflook en tomaat in kleine stukjes. Breng water aan de kook (neem ten opzichte van de mungboontjes een verhouding van 4:1), voeg de dal, kurkuma en zout toe en kook tot de dal half zacht is (ca. 10 minuten). Doe dan de spinazie en de tomaten bij de dal en kook tot de dal zacht is. Verhit olie of ghee in een pan en bak de gember, ui en knoflook. Als ze bruin kleuren voeg je de komijnzaadjes toe. Bak deze 10-15 seconden mee en voeg het mengsel bij de dalsoep. Draai het vuur laag en laat nog 3-5 minuten pruttelen. Voeg tot het citroensap en zwarte peper toe en serveer warm.