Welkom bij Sri Sri Ayurveda!

Appelmoes, ouderwets lekker

21-11-2016 14:00
Geplaatst in Alle recepten Bijgerechten door LP

 

 

Er gaat niets boven deze makkelijk te maken appelmoes: een heerlijk recept waarvan je huis ouderwets winters gaat ruiken. Stukken beter dan de potjes met veel toegevoegde suiker uit de supermarkt. En lekker! Je kinderen zullen ervan smullen.

Je kunt deze appelmoes ook heel goed als ei- of botervervanger in bakrecepten gebruiken. En als je de appels wat grover pureert, heb je een appelcompôte.

Ingrediënten

  • 5 grote zoete appels, liefst biologisch, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 stukje citroenzest (gebruik een dunschiller en snijd hiermee een stukje van de schil van een onbespoten citroen. Zorg dat je geen wit meesnijdt).
  • 1 eetlepel citroensap
  • ¼ kopje water
  • kaneel (indien gewenst)
  • eventueel een natuurlijk zoetmiddel (ahornsiroop, kokosbloesemsuiker, stevia)

Bereiding:

Doe de appelstukjes samen met citroensap, citroenschil en eventueel kaneel in een pan met een klein beetje water (3 à 4 eetlepels). Kook de appels op klein vuur tot ze volledig zacht zijn. Laat ze afkoelen. Verwijder de citroenschil en gebruik een blender of staafmixer om de appels te pureren totdat je een gladde moes hebt. Proef de appelmoes eerst en voeg dan eventueel pas ahornsiroop, kokosbloesemsuiker of stevia toe als je het niet zoet genoeg vindt. Vul een schone, uitgekookte pot met de appelmoes en bewaar in de koelkast of vries in porties in.