Welkom bij Sri Sri Ayurveda!

Baba Ganoush

24-03-2018 15:06
Geplaatst in Alle recepten Bijgerechten door CD

 

 

Baba Ganoush

  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels tahin pasta
  • 1-2 teentjes uitgeperste knoflook
  • sap van 1 biologische citroen
  • 3 eetlepels verse thijm
  • snufje zout
  • paprikapoeder
  • olijfolie

Verhit de grill (oven, pan of barbecue) en leg de aubergines op bakpapier op het rooster. Grill 15 minuten waarbij je de aubergines geregeld omdraait. De aubergines moeten van buiten verbranden en van binnen zacht worden. Stop de aubergines in een plastik zak en laat even rusten (je kunt het vel dan makkelijker verwijderen). Verwijder het vel van de aubergines en prak de binnenkant met een vork fijn. Voeg de overige ingredienten (behalve paprikapoeder en olijfolie) toe en roer door elkaar. Laat afkoelen.

Dien op in een mooi schaaltje, bestrooi met paprikapoeder en druppel er wat olijfolie overheen. Serveer met onze health crackers of vers boerenbrood.

 

 

 

Disclaimer

Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als u ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen heeft, neem dan contact op met uw huisarts.Indien u advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Sri Sri Ayurveda. Neem vooraf contact op met uw huisarts indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.