Welkom bij Sri Sri Ayurveda!

Ridiculously Good

05-03-2017 23:00
Geplaatst in Snacks door LP

 

     

Eindelijk een chocolaatje waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten!

Wie wil er nou niet lekker, maar wel op een verantwoorde, zo gezond en eerlijk mogelijke manier snoepen? Vanuit deze gedachte hebben Shemara Pijpers en Teun van Henten Ridiculously Good ontwikkeld. Een gezond alternatief voor de bekende ‘candybar’, ontstaan vanuit eigen gemis en gemaakt van de beste rauwe cacao uit Ecuador met vullingen van alleen pure, onbewerkte ingrediënten. Iedereen moet zonder schuldgevoel (op welk vlak dan ook) kunnen genieten van iets lekkers, dat is hun missie!

Het ontstaan

Omdat Shemara niet zo goed tegen bewerkt voedsel kan, zoals bepaalde E-nummers en geraffineerde suiker, maar ook last heeft van bepaalde voedselallergiën zoals glutenintolerantie, is zij altijd recepten aan het omvormen tot maaltijden die ze zonder problemen kan eten. Deze recepten leggen Teun en Shemara nu al 3 jaar vast op hun foodblog. Tijdens hun zoektocht naar gezond ‘comfort food’ ontwikkelden ze een candybar die gemaakt is van alleen pure, natuurlijke ingrediënten. Dit was zo’n succes dat ze dachten: hier moeten we iets mee doen. Daarnaast willen ze laten zien dat het ook anders kan.Tegenwoordig wordt de consument continu misleid; we moeten terug naar een transparante en eerlijke voedselketen waarbij kwaliteit en gezondheid voorop staat.

Teun en Shemara: "Het eerste idee was om een fysieke winkel, oftewel een echte patisserie te openen. Door de hoge investering kwam dit idee op de plank te liggen en maakten we een reeds geplande reis door Canada en de gehele westkust van Amerika. Bij terugkomst in Nederland besloten we om de gezondere candybars voor iedereen beschikbaar te maken. In plaats van verkoop vanuit een winkel op één locatie, moet het product door het hele land en voor iedereen verkrijgbaar zijn. Als we een product op de markt zetten, willen we dat het aan alle kanten klopt en iets bijdraagt aan een betere wereld. It has to be Ridiculously Good!"

Raw chocolate

Cacao is van nature een ontzettend krachtig product. Gebruikt door de Maya’s als medicijn en ook wel het voedsel van de goden genoemd. Het is rijk aan vitaminen, mineralen en is een bom van antioxidanten en flavonoïden, het stofje dat je gelukkig maakt. Door het verwerkingsproces kunnen veel van deze stoffen verloren gaan. Juist daarom gebruikt Ridiculously Good op lage temperatuur geroosterde cacaobonen (Arriba Nacional) uit Ecuador. Deze cacao staat bekend om zijn fruitige smaak, omdat door de vulkanische grond tussen de cacaobomen ook verschillende vruchten worden verbouwd. De Arriba Nacional wordt ook wel Fine Flavour cacao genoemd en behoort tot een van de beste cacaosoorten ter wereld.

Direct Trade

In Ecuador wordt gewerkt volgens het Direct Trade principe. Dit betekent dat er zonder grote tussen-coöperaties wordt gewerkt zoals bijvoorbeeld wel in Afrika het geval is. Er wordt veel tijd en energie gestoken in het opleiden van de boeren om duurzaam en biodynamisch te produceren om de cacaoproductie op een gezonde manier in stand te houden. Uiteraard krijgen de boeren een goede prijs voor hun oogst en de prijzen liggen daardoor ook hoger dan bijvoorbeeld bij Fair Trade cacao.

Heavenly filled

De chocolade heeft een vulling gemaakt van pure en biologische ingrediënten in drie smaken; Creamy Coconut, Rich Almond & Date en Jolly Ginger & Apricot.

Het is wat het is: geen E-nummers, lactose, gluten, geraffineerde suiker, aspartaam, kleurstoffen, conserveermiddelen en andere onnodige toevoegingen. En natuurlijk 100% biologisch. De ingrediënten worden allemaal onbewerkt gebruikt.

De productie

Shemara en Teun: "In plaats van alleen te nemen, willen wij ook vooral iets geven aan de maatschappij. Daarom kiezen wij voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en laten we onze chocolade produceren bij een sociale werkplaats. Het is niet alleen ontzettend leuk om samen te werken maar ook nog eens ontzettend dankbaar. Het enthousiasme en de lol waarmee onze chocolade gemaakt wordt zie je en dat proef je."

In juni 2015 won Ridiculously Good dan ook de sociale ondernemersprijs Eureka!

Duurzaam

"En als we dan toch bezig zijn, moeten we het natuurlijk wel helemaal goed doen. De vershoudfolie is gemaakt van houtpulp en is daardoor biologisch afbreekbaar. Deze kan dus zo de groenbak in en is binnen een aantal weken gecomposteerd!"

Ridiculously Good Organic Raw Chocolate is verpakt in een mooie assorti geschenkdoos met 8 grote pralines en is onder andere verkrijgbaar bij verschillende juice- en saladbars, reformwinkels, biologische supermarkten, en nu dus ook in de webshop van Sri Sri Ayurveda!                                                                                                    

Labels: