Welkom bij Sri Sri Ayurveda!

Tomaten-chutney als bijgerecht

25-06-2016 19:50
Geplaatst in Alle recepten Bijgerecht door LP

 

Ingrediënten

  • 1 eetlepel ghee
  • ½ eetlepel mosterdzaad
  • 8 rijpe tomaten in kleine stukjes
  • 1 surinaamse peper
  • 2 theelepels verse geraspte gember
  • 4 eetlepels riet- of palmsuiker (of vervang door Stevia)
  • 1 eetlepel korianderpoeder

Verhit de ghee in een pannetje en voeg de mosterdzaadjes, peper en gember toe. Tomaten erbij doen en laten sudderen tot het meeste vocht verdampt is. Neem na ongeveer 15 minuten de pan van het vuur en maal de inhoud in een blender op de laagste stand (of gebruik een staafmixer). Doe de tomaten weer in de pan en roer het zout, de suiker en het korianderpoeder erdoor. Nog een paar minuutjes op laag vuur laten staan. Lekker bij rijst en dahl.