Welkom bij Sri Sri Ayurveda!

Eenvoudige curry van kikkererwten

25-05-2016 08:58
Geplaatst in Alle recepten Hoofdgerecht door LP

 

Een heerlijk gerecht dat eenvoudig te bereiden is. De milde smaak zal ook de minder avontuurlijke eters overtuigen. Pas in dat geval de hoeveelheid koriander aan.

Ideaal voor pitta- en kaphatypes; vatatypes kunnen beter geen kikkererwten eten omdat deze voor hen te zwaar verteerbaar zijn.

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde kikkererwten
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 grote ui, gesneden
  • 1 wortel, in stukjes
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • ½ theelepel curcuma (geelwortel)
  • 2 tot 4 cm verse gemberwortel
  • 1 kleine tomaat
  • 1 bosje koriander, fijngesneden
  • 2 eetlepels ghee (geklaarde boter)
  • zout naar smaak

Week de kikkererwten een nacht in water. Giet ze af en kook ze vervolgens in water tot ze zacht zijn (ongeveer 1 uur). Verhit 2 eetl. ghee en bak alle overige ingrediënten behalve de koriander. Voeg de kikkererwten toe. Voeg zoveel water toe dat alles net bedekt is. Laat nog even pruttelen tot het de juiste dikte heeft. Bestrooi met de verse koriander. Lekker met rijst en een chutney.