Welkom bij Sri Sri Ayurveda!

Ik ga op reis en neem mee..

01-07-2019 17:41
Geplaatst in Tips door Debbie

 

Korting op producten tot 31-7-2019 

 

Ik ga op reis en neem mee…

De zomervakantie staat voor de deur en dat brengt de nodige voorbereidingen met zich mee. Iedereen wil goed voorbereid zijn, liefst met verbandmiddelen en zelfzorgmedicijnen die handig zijn om op vakantie bij de hand te hebben.

Natuurlijk moet je in ernstige gevallen gewoon een arts bezoeken, maar in alle andere gevallen hebben we voor jou op advies van Lita Dash een reisapotheek samengesteld die je op een natuurlijke manier kan ondersteunen, ofwel:

 

De Ayurveda Holiday Kit

Diarree

Hoe leuk je vakantiebestemming ook kan zijn, maar liefst een kwart van de mensen die op reis gaat krijgt te maken met diarree. Ook wel reizigersdiarree of Dehli belly genoemd. Een natuurlijk middel dat kan helpen is Atisarahara Vati: gedurende 2 dagen 3 maals daags 1 tablet, (afhankelijk van de ernst van de situatie).

Constipatie

Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook gebeuren: sommige mensen kunnen juist op hun vakantiebestemming niet goed naar de toilet. Neem dan 2 tabletten Triphala met warm water voordat je gaat slapen. Het brengt je stoelgang op een vriendelijke manier weer op gang. Daarnaast kun je de hele dag door wat warm water blijven drinken, dat helpt ook goed.

Koorts

Wanneer je op of na een vakantie in het buitenland koorts of griepachtige verschijnselen krijgt, dan is het raadzaam om zo snel mogelijk een arts te raadplegen. Indien het om iets onschuldigs gaat dan kan Sudarshan Vati helpen om de koorts te stillen. Neem het 3 maal daags, indien mogelijk na de maaltijd.

Vermoeidheid en ontspanning

Het reizen kan naast een groot avontuur vol ontdekkingen ook vermoeiend zijn. En soms ben je op vakantie zo druk in je hoofd dat het je niet lukt om goed te ontspannen. Dan kan Ashwagandha met haar rustgevende eigenschappen je helpen. Het geeft je energie waardoor de vermoeidheid verdwijnt en het helpt om de balans van je lichaam en geest te herstellen. Hoewel rustige yoga en meditatie daarvoor ook uitermate geschikt zijn, kan Ashwagandha je hierbij extra ondersteunen. Neem 1 tablet na ontbijt en na het avondeten.

Allergische reacties

Mocht je de pech hebben om een (milde) allergische reactie te krijgen, een zonne-allergie, of je hooikoorts speelt bijvoorbeeld op, dan hebben we de alom bekende Amruth voor je. Deze is niet alleen werkzaam bij allergieën, maar ook bij hoofdpijn en koorts, en het versterkt tevens je spijsvertering. Neem 's morgens en avonds voor de maaltijd 1 tablet.

Immuunsysteem

Als je ziek wordt op vakantie dan kan je immuunsysteem wel een flinke boost gebruiken en dan komt Turmeric (ook wel geelwortel of kurkuma genoemd) om de hoek kijken. Het helpt je herstellend vermogen en werkt ontstekingsremmend en je kunt het naast Amruth ook bij allergische reacties inzetten. Je neemt 1 tablet ’s morgens en ’s avonds, 30 minuten voor het eten. 

Jetlag

Hoe leuk verre bestemmingen ook kunnen zijn, maar ojee.. zit die jetlag je weer in de weg en kun je niet optimaal genieten van je vakantie. En voordat het beter wordt moet je alweer bijna terug. Om de omschakeling sneller te laten verlopen als je hiervoor gevoelig bent dan kan Shankapushpi je helpen. Neem 2 tabletten met warm water voor het slapen gaan.

En wat in elk geval helpt: blijf goed drinken.

Weet trouwens dat je niet alleen op vakantie maar ook thuis natuurlijke zelfzorgmiddelen ter beschikking kunt hebben die je gezondheid kunnen ondersteunen.

We wensen je een hele fijne zomer toe!

Disclaimer

Onze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities en therapieën. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als u ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen heeft, neem dan contact op met uw huisarts.Indien u advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Sri Sri Ayurveda. Neem vooraf contact op met uw huisarts indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Labels: