Welkom bij Sri Sri Ayurveda!

Liz Luedemann Art of Living Cosmetics

19-09-2018 10:41
Geplaatst in Wetenswaardigheden door LL

 

Liz Luedemann Art of Living Cosmetics

Liz Luedeman Art of Living Cosmetics wordt volgens een totaalconcept vervaardigd. De zorgvuldig bereide producten in 100% natuurlijke kwaliteit werken niet alleen positief op de gezondheid van de huid, maar ook op je totale welzijn.

Het begint al met een zorgvuldige keuze van de grondstoffen: de hoge kwaliteit van de gebruikte oliën, kruiden, essences en verdere natuurlijke ingrediënten. Met veel liefde worden deze in de fabriek in het Zwarte Woud geperst, gemengd, ontwikkeld en verfijnd totdat de best mogelijke formule ontstaat.

Uiteraard zijn alle producten van Liz Luedemann Art of Living Cosmetics vrij van synthetische kleurstoffen, siliconen, geurstoffen en paraffines.

Liz Luedemann: haar visie

In het begin van de jaren 70 kreeg Liz steeds meer met huidproblemen te maken, terwijl ze haar huid toch goed verzorgde. Haar dermatoloog wist haar destijds alleen te melden: “Er is geen therapie beschikbaar voor je huidproblemen. Huidverzorgingsproducten bevatten conserveringsmiddelen en synthetische ingrediënten waar jouw huid niet goed op reageert. Er zijn echter geen andere producten verkrijgbaar.”

Liz, gezegend met een sterke ondernemersgeest en een goed gevoel voor innovatie, besloot in januari 1980 haar visie voor de toekomst en de oplossing voor haar huidproblemen te bundelen.

Ze voelde dat het haar taak was om een werkzame, goed te verdragen en uiterst hoogwaardige lijn van natuurlijke cosmetica te ontwikkelen en op de markt te brengen. Deze visie heeft ze in praktijk gebracht en dat geeft doel aan haar leven: Liz Luedemann Art of Living Cosmetics is een uitlaatklep voor haar creativiteit, energie, levensvreugde en jeugdigheid.

We bezoeken Liz in het Zwarte Woud en laten haar zelf aan het woord. Wat is het geheim achter haar succesvolle lijn hoogwaardige 100% natuurlijke verzorgingsproducten?

 

Liz Luedemann vertelt:

De filosofie

"Toen ik een tiener was, vond ik een huid zonder mee-eters en puistjes erg belangrijk. Dat is tot op heden niet veranderd. Onze huid en ons gezicht zijn immers bepalend voor onze persoonlijkheid en voor wie we zijn, in elk geval voor de eerste indruk die we maken. Wanneer wij privé en in ons werk succes willen hebben, dan zijn een schoon en gaaf gezicht, verzorgde kleding en een vriendelijke uitstraling bepalend voor de eerste indruk die mensen van ons hebben.

Toen het bekend werd hoe dieren behandeld en vervoerd worden zijn wij gestopt met het eten van vlees. Ook de producten van Liz Luedemann Art of Living Cosmetics zijn vrij van dierlijke en chemische stoffen die de huid schade kunnen toebrengen."

Het bedrijf

"In ons bedrijf heerst een vriendelijke en energieke dynamiek: wij zijn geen industriële massaproducent, maar wel volgens de meest actuele technische eisen en standaards uitgerust.

Liz Luedemann Art of Living Cosmetics wordt in het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland op 500 meter hoogte in een ozonrijk gebied geproduceerd. Hier hebben we geen last van uitlaatgassen van auto’s of van industriële vervuiling en kunnen we onze producten met goede, schone energie produceren. De omgeving en de goede atmosfeer waarin de productie plaatsvindt draagt wezenlijk bij aan de kwaliteit van onze natuurlijke Bio-cosmetica.

Onze producten zijn vrij van additieven, chemische conserveermiddelen en chemische geurstoffen. Onze ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en gecertificeerd. De benodigde extracten zijn 100% natuurlijk en vrij van ziektekiemen. Conserveermiddelen zijn niet nodig. De extracten behouden hun natuurlijke geur, bevatten geen oplosmiddelen  toegevoegde stoffen en ze zijn Bio-gecertificeerd. De producten zijn zeer zuinig in gebruik. Producten in Airless-flessen (luchtdicht) zijn 1 jaar houdbaar en de pompflacons 6 maanden.

Natuurcosmetica  is veel effectiever voor de huid en haar schoonheid."

Onze huid

"De huid is een levend orgaan: het grootste dat we hebben. Wanneer we dit waardevolle orgaan niet goed onderhouden en haar niet verzorgen met goede crèmes en lotions dan wordt ze droog; in het ergste geval leidt dit tot eczeem. Dat heeft te maken met de vele organismen die op de huid leven, zoals gisten en schimmels, mijten en bacteriën. Dit wordt het microbioom genoemd.

Ons microbioom gaat de strijd aan met schadelijke invloeden die onze cellen aantasten. Wij hebben een goed functionerend microbioom en een goede zuurgraad van de huid nodig zodat ons afweersysteem optimaal werkt en we een gezonde huid en een frisse teint krijgen. Ons microbioom is constant in beweging.

Door gebruik van cosmetica zoals make-up of poeder kan de huid niet goed ademen. Medicatie, antibiotica en voeding kunnen ook een slechte invloed hebben.

Als je verwijde adertjes in het gezicht hebt dan zijn dit veelal gesprongen adertjes. De elastische vezels van de vaatwand zijn te zeer uitgerekt en kunnen niet meer samentrekken. Dit ziet eruit als een vlechtwerkje. Zuivere ingrediënten die in de natuurcosmetica noodzakelijk zijn ondersteunen de goede doorbloeding van de huid. Er ontstaat een goede huidafweer en een gezond uitziende huidstructuur. Ook het hebben van een bleke huid kan aan een verminderde doorbloeding liggen, of er wordt te weinig rode kleurstof aangemaakt. Lees meer

Een goede natuurlijke lichaamsverzorging helpt ons, ook als we wat ouder worden, om er jong en fris uit te blijven zien."

Klik hier en ga naar de producten in onze webshop.

 

Disclaimer

Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als u ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen heeft, neem dan contact op met uw huisarts.Indien u advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Sri Sri Ayurveda. Neem vooraf contact op met uw huisarts indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.