Welkom bij Sri Sri Ayurveda!

Mango-quinoa salade

12-07-2017 12:00
Geplaatst in Alle recepten Hoofdgerechten door LP

 

 

 

Mango-quinoa salade

Goed voor de spijsvertering en geschikt voor alle dosha’s. Gebruik verse organische mango zodat je het beste uit deze vrucht kunt halen. 

 

Benodigdheden 

  • 160 gram ongekookte quinoa
  • vegetarische bouillon (vers of van blokje)
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 1/3 mango
  • ¼ gele paprika
  • 4 olijven
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • ½ eetlepel limoensap en wat schijfjes 
  • Peper en zout naar smaak

 

Bereiding

Rooster de quinoa heel even in een droge koekepan en voeg vervolgens de bouillon toe (hoeveelheid: zie gebruiksaanwijzing op pak quinoa). Voeg de gemalen peper en de helft van de chilivlokken toe. Laat een paar minuutjes sudderen totdat het vocht verdampt is. Laat vervolgens afkoelen.

Snijd de mango en de paprika in stukjes en de olijven in schijfjes. Meng dit met de quinoa, voeg de rest van de chilivlokken toe, het limoensap de peterselie en wat zout en peper.

Garneer met een toefje peterselie en een schijfje limoen.

 

Bekijk het filmpje: