Welkom bij Sri Sri Ayurveda!

Marma-opleiding

12-02-2018 10:00
Geplaatst door LP

 

 

 

De opleiding

Tijdens deze intensieve training gaat onze marmaspecialist Lita Dash gedurende 5 achtereen-volgende dagen dieper in op de achtergrond en het ontstaan van energieblokkades in de marmapunten. Je leert hoe deze blokkades kunnen worden opgelost. Na afloop van de training is er een examen dat wordt afgenomen door Lita Dash. Hierna kun je zelfstandig marmabehandelingen uitvoeren.

De specialist

Onze ervaren specialist Lita Dash was jarenlang hoofd van het Pancha Karma Center van Sri Sri Ayurveda in Bangalore. Doordat zowel haar vader als haar grootvader ayurvedisch arts waren was haar leven al vanaf jonge leeftijd met Ayurveda verbonden. Zij studeerde aan de universiteit van Orissa en sloot die studie af met een Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.). Daarna specialiseerde zij zich met name in Marma Prana (behandeling van energiepunten op het lichaam), Pancha Karma (ayurvedische reiniging) en voeding. In Europa vinden alle Marmatrainingen en Pancha Karmaprogramma’s plaats onder haar supervisie. Met meer dan 10 jaar praktijkervaring is zij niet alleen een expert op dit gebied, maar ook een zeer ervaren arts op het gebied van polsdiagnose.

Meer informatie

De marmatrainingen vinden ca. twee keer per jaar plaats. Kosten: € 950,-. Indien u gebruik moet maken van overnachtingen, geef dit dan a.u.b. aan: wij zoeken voor u naar een passende oplossing.

Voor meer informatie, bel naar 0031 (0)6 11397334 of mail: info@srisriayurveda.nl

 

Klik hiervoor een inschrijfformulier

 

 

 

Ervaringen van deelnemers

 

Anne-Marie Brouwer; geeft na haar opleiding onder de naam Marma Marie Marma-behandelingen in StudioZuid te Culemborg:  

 

"Even helemaal niets: zo voelt het om een Marma-behandeling te geven. Een uur lang niets anders dan met honderd procent aandacht in het nu zijn. Zodat degene aan wie je de behandeling geeft weer volop in verbinding staat met de ‘parana’ die altijd en overal beschikbaar is. Want dat is wat er eigenlijk gebeurt als je een Marma-behandeling geeft: je bent een doorgeefluik dat ervoor zorgt dat de energie weer kan stromen. Niet meer en niet minder. Mensen die een Marma-behandeling ondergaan, willen vooraf vaak het naadje van de kous weten. Wat doe je precies? Kun je voelen hoe het met me is? Geef je me jouw energie? Uiteraard probeer ik alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Maar dat is niet altijd makkelijk. Want een Marma-behandeling gaat vooral over vertrouwen. Vertrouwen dat er gebeurt wat nodig is, jezelf volledig toevertrouwen aan onbekende handen, niet langer beredeneren maar ervaren. Makkelijker gezegd dan gedaan. Ook het leren geven van een Marma-behandeling leek makkelijker gezegd dan gedaan. Een week lang studeren op een onderwerp waarvan ik eigenlijk bijna niets wist. En dan ook direct aan de slag en je medecursisten behandelen terwijl ik op dat gebied totaal geen ervaring had. Maar ook dit had te maken met vertrouwen. Vertrouwen in de enorme rijkdom die Ayurveda biedt, de vanzelfsprekendheid en logica waarmee de handelingen binnen een Marma-behandeling elkaar opvolgen en in de snelheid waarmee je Sanskriet kunt oppikken. Maar vooral vertrouwen in het effect dat Marma heeft op mensen. Of je als therapeut nu heel ervaren bent of niet. Samen even helemaal niets. Het blijft elke keer magisch om dat te mogen ervaren. Na een behandeling ben ik er eigenlijk altijd weer beduusd en stil van. Wat het doet met de ander, maar zeker ook het effect dat het geven van een Marma-behandeling op mezelf heeft. De kalmte en de rust die ik ervaar, het gevoel weer helemaal opgeladen te zijn. Voor mij is het een enorm voorrecht om deze zeer waardevolle kennis te kunnen leren en doorgeven. Want wie er ook op de massagetafel ligt, Marma geeft mij iedere keer weer even zicht op ‘nothingness’ en totale verbondenheid. "

 

Lisette Sevens, teacher en bestuurslid van de Stichting Art of Living Nederland:

 

" Omdat ik na een marma-behandeling een paar dagen zo relaxed was, dat ik het gevoel had dat ik een maand vakantie had gehad, besloot ik dat iedereen de kans moest hebben om dit te ervaren. Na een intensieve week training mocht ik zelf marma behandelingen geven, wat opnieuw een soort van extended blessing was. Sri Sri Ravi Shankar geeft ons keer op keer nieuwe handvatten om relaxter, zuiverder en bewuster te worden. Marma is daar weer een prachtig voorbeeld van. Met heel weinig inspanning bereik je enorm veel ontspanning bij de cliënt. En komen er reacties als: 'dit is een APK voor lichaam, ziel en geest — ik heb me in tijden niet zo ontspannen gevoeld — ongelooflijk hoeveel effect deze lichte aanraking heeft. — ik heb me in de dagen erna zo rustig gevoeld in m’n hoofd — ik voelde me de dagen erna meer gecenterd’. Kortom opnieuw een prachtig handvat om ons te ontwikkelen tot Yogi’s! "

 

 

 

Disclaimer

Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als u ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen heeft, neem dan contact op met uw huisarts.Indien u advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Sri Sri Ayurveda. Neem vooraf contact op met uw huisarts indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.