Welkom bij Sri Sri Ayurveda!

Mung-Dal, lekker en gezond

25-06-2016 19:20
Geplaatst in Alle recepten Hoofdgerechten door LP

 

 

Mung-dal boontjes zijn een prima bron van vitamines, mineralen, proteïne, vezels en het essentieel aminozuur lycine.

Ingredienten:

  • 2 eetlepels ghee
  • 200 gram mungdal (gele gespleten gedroogde boontjes, enkele uren geweekt in water)
  • ½ theelepel asafoetida (optioneel)
  • 3 theelepels kurkuma
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 1 courgette
  • ½ eetlepel gember, fijn gesneden
  • 1 hele madam jeanette peper
  • 1 ½ liter gekookt water (meer toevoegen als nodig is)
  • zout naar smaak
  • 1 eetlepel komijnzaadjes
  • verse koriander

Verwarm 1 eetlepel ghee in de pan. Als deze heet is de dal, de kurkuma en asafoetida toevoegen. Daarna de fijn gesneden groenten toevoegen, een minuutje aanbakken en dan de gember, water en zout toevoegen. Het pepertje in zijn geheel mee laten koken voor de smaak. Laten koken totdat de boontjes helemaal gaar zijn en uit elkaar vallen. De rest van de ghee verwarmen in een klein pannetje, komijnzaadjes erin bakken totdat ze donkerbruin zijn. Dan het geheel voorzichtig toevoegen aan de dal. Serveren met verse koriander. Lekker met basmati- of pandanrijst en een beetje tomatenchutney.