Welkom bij Sri Sri Ayurveda!

Panchakarma

13-02-2019 18:34
Geplaatst in Wetenswaardigheden door LP

 

 

Panchakarma, de totale reinigingskuur

Panchakarma is een van de meest uitgebreide reinigingsmethoden voor lichaam en geest. Voordat de feitelijke reiniging wordt uitgevoerd, moet het lichaam worden voorbereid volgens voorgeschreven methodes om de verwijdering van de afvalstoffen te stimuleren.

 Sri Sri Ayurveda biedt minimaal 2 keer per jaar een Panchakarmakuur aan (tijdens een seizoensovergang: de beste tijd voor Panchakarma). Doorgaans is dit rond april/mei en oktober/november. Er is ook gelegenheid om een korte detox te volgen. 

Lees meer over Panchakarma

 

Klik hier voor het inschrijfformulier.

 

Wat kan Panchakarma voor je betekenen?

Lees de berichten van deelnemers aan voorgaande Panchakarma's:

"Ik leerde de Ayurveda voor het eerst kennen zo'n 20 jaar geleden via mijn leerkracht in transcendente meditatie. Zij kende de Ayurveda zeer goed, ging zelf geregeld naar India voor een kuur, kookte zelf ayurvedisch en gaf hierin ook kooklessen. Ik las erover en voelde intuïtief aan dat voor mij het volgen van mijn zielepad en bewust werken aan mijn spirituele groei ook samen hoort te gaan met het zorgen voor een gezond lichaam.

Vanaf het begin sprak het idee van de Panchakarma me aan. Ik zocht lange tijd via het internet of het (toen) ook al in Europa kon en natuurlijk kon dat, maar er was geen enkele verbinding of link waardoor ik vertrouwen kreeg om de stap te zetten. En toen verdween het idee geleidelijk naar de achtergrond.

Via assistente Myriam en haar enthousiaste verhalen over ayurvedisch specialist Lita Dash kwam de Ayurveda weer in beeld voor mij en toen de gelegenheid van de Panchakarmakuur kwam, voelde ik dat ik deze 'moest' (mocht!) doen.

De kuur zelf heb ik als zéér goed ervaren en ze werd ook zeer goed, uiterst professioneel en met grote zorg en liefde begeleid door Lita Dash. Natuurlijk waren er ook moeilijke momenten, die horen erbij, maar ik ervaarde dat ik in bijzonder goede handen was en ik kon geheel vertrouwen op de altijd aanwezige Lita. Ook de begeleiding en de toegewijde en lieve zorgen van assistente Ester waren heel bijzonder en fijn om te ervaren.

Na de kuur, drie dagen thuis, kom ik steeds meer op krachten en voel ik me herboren, tien jaar jonger, ontspannen, in balans, uitgerust en vol energie en ik ben blij met mijn gezonde lichaam. Enkele organen moeten nog verder herstellen maar ik ben erg gemotiveerd om daar in rechte lijn via mijn voeding en via de adviezen en begeleiding van Lita op af te stevenen.

I feel so grateful !"

M.V. te Wolvertem

 

"Dear Lita,

I had a wonderful time. Dat was mijn Engels. Nu verder in het Nederlands.

Ik was vanwege problemen met de trein te laat voor mijn overstap in Appenweier. Het gaf de nodige stress voor ik wist hoe verder. Hier aangekomen viel er een pak van mij af. Rust, niet alleen dat ik goed aangekomen was maar de hele omgeving ademt rust uit. De meditatie, yoga en satsang was voor mij een rustgevend moment. Alles viel op zijn plaats. De uitleg / praatje 's avonds waren verhelderend en gaf een saamhorigheidsgevoel. De kalmte en warmte van jou en je vader deden mij goed. Ik voel mij kalm, uitgerust en vredig. Hoop dit nog lang te kunnen voelen. De massages waren fantastisch, hielpen om mij tot rust te krijgen en de beslommeringen van die dag te vergeten. Ondanks dat mijn heup nog wat pijnlijk is denk ik dat ook dit ten goede keert.

Dear Lita, thanks for all."

B.S. te Culemborg

 

 

Disclaimer

Onze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities en therapieën. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als u ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen heeft, neem dan contact op met uw huisarts. Indien u advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Sri Sri Ayurveda. Neem vooraf contact op met uw huisarts indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding, of door jonge kinderen.