Glucosamine-sulfaat met vitamine C

Sri Sri Ayurveda beschikt over een grote kennis over ayurvedische voedingssupplementen die we graag met u zouden willen delen. Vanwege de eisen in de huidige Nederlandse en Europese wet- en regelgeving is het echter niet toegestaan u op onze website uitgebreid te informeren over producten op kruidenbasis. Volgens de wet- en regelgeving mogen wij u alleen informeren over de samenstelling en ingrediënten van onze producten (bijvoorbeeld met betrekking tot eventuele allergenen) en praktische gebruiksadviezen geven (hoe en wanneer het product te gebruiken, en eventuele andere aandachtspunten voor een optimaal en veilig gebruik). U kunt online zoeken naar uitgebreide ayurvedische kennis.


Voor meer informatie over de hoge kwaliteit van onze voedingssupplementen lees hier verder


Voor meer informatie over de wetgeving die van kracht is omtrent gezondheidsclaims en medische claims op voedingssupplementen en de geschiedenis daarachter verwijzen wij u graag naar www.voedingssupplementen.info.Op voorraad
SKU
AYU-VIT-0004
€ 21,90

 • Glucosamine sulfaat: de meest geteste en gebruikte vorm van glucosamine.

 • Dosering 1500 mg glucosamine sulfaat bij 2 capsules per dag.

 • Voldoet aan de strenge GMP- en HACCP-eisen.

 • Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.

 • Levering in capsulevorm: snellere opname door het lichaam.

 • De capsules zijn te openen: het poeder kan worden opgelost in water. • Inhoud


  Elke pot bevat 180 capsules met elk 750 mg glucosamine sulfaat (595 mg glucosamine base) en 6 mg vitamine C. De aanbevolen dosering is 2 capsules per dag (1500 mg glucosamine sulfaat of 1190 mg glucosamine base, en 12 mg vitamine C) tenzij anders voorgeschreven. Een pot gaat bij deze dosering drie maanden mee.


  Het supplement bevat de volgende ingrediënten:
  • Glucosamine sulfaat

  • Kaliumchloride (255 mg per capsule, ter stabilisatie)

  • Vitamine C

  • Magnesiumstearaat

  • Gelatine (materiaal capsule)

  • Natuurlijke kleurstof karamel (kleuring capsule)  (Glucosamine wordt gewonnen uit de schaal van schaaldieren, met name garnalen en krab)


   


  Gebruik


  Het aanbevolen gebruik is 2 capsules per dag. U kunt deze naar keus tegelijk of verdeeld over de dag innemen. Het verdient wel de voorkeur om de capsules in te nemen bij de maaltijd(en) of met ruim water. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde voeding bevat voldoende vitamines. Heeft u moeite met het doorslikken van capsules? U kunt de capsules openen door de helften van elkaar te schuiven. De inhoud kunt u mengen in water. Het poeder lost goed op. Er blijft na het doorroeren alleen een klein beetje magnesiumstearaat achter.


  Medicijninteracties


  Bloedverdunners: Glucosamine kan de werking van bloedverdunners met coumarine versterken. Wij raden aan bij het gebruik van deze medicijnen het gebruik eerst te bespreken met uw arts.


  Antibiotica: Glucosamine kan de werking van enkele antibiotica beïnvloeden; zij kan de werking versterken of verminderen. We raden aan om tijdens een antibioticakuur geen glucosamine te gebruiken.


  Waarschuwingen


  Schaaldierallergie: Glucosamine wordt gewonnen uit de schaal van schaaldieren. Sommige mensen zijn allergisch voor het vlees van schaaldieren. Hoewel het vlees wordt verwijderd voor het gebruik van de schaal, is een allergische reactie nooit uit te sluiten.


  Diabetes: Wij raden diabetes-patiënten aan met regelmaat de bloedsuikerspiegel te controleren wanneer met het gebruik wordt begonnen. Een andere mogelijkheid is dat men voor een ander gewrichtsbeschermend supplement kiest (zoals ASU Forte) dat geen invloed heeft op de insuline-gevoeligheid.


  Verhoogde oogboldruk (glaucoom): Indien u lijdt aan glaucoom raden wij aan geen glucosamine te gebruiken. Als alternatief kunt u ASU Forte nemen.


  Overgevoeligheid maag-darmstelsel: Lichte neveneffecten die bij sommige mensen optreden betreffen meestal overgevoeligheid van het maag-darmstelsel. In die gevallen gaat het doorgaans om misselijkheid en overtollig maagzuur. Minder vaak treden constipatie of juist diarree op. Over het algemeen kunnen misselijkheid en overtollig maagzuur voorkomen worden door het supplement in te nemen met een of twee glazen water of door er iets bij te eten.


  Cholesterol: Een zeer beperkt aantal mensen reageert op het gebruik van Glucosamine met een stijging van de cholesterolspiegel. Wanneer de inname gestopt wordt, gaat het cholesterolniveau weer omlaag.


  Kaliumbeperkt dieet: Een dagdosering Glucosamine (2 capsules) bevat 268 mg kalium. Dat is iets meer dan de hoeveelheid kalium in een halve banaan of 4 sneetjes volkorenbrood. Bij mensen met een ernstig gestoorde nierfunctie kan een verhoogde kaliuminname echter nadelige effecten hebben. Ook bij het gebruik van kaliumsparende medicijnen dient de kalium-inname beperkt te zijn.


  Zwangerschap/borstvoeding: Gebruik dit supplement niet als u zwanger bent, de intentie heeft zwanger te worden of borstvoeding geeft. Het heeft zeer een gunstig veiligheidsprofiel maar er zijn geen studies verricht die een eventuele nadelige invloed op het (ongeboren) kind kunnen uitsluiten.


  Gebruik op jonge leeftijd: Het gebruik door kinderen en jongvolwassenen wordt afgeraden. Als uitgangspunt wordt genomen dat het lichaam 'volgroeid' moet zijn op het moment dat met het gebruik wordt begonnen. Onder 'volgroeid' wordt zowel de botontwikkeling als de hormonale ontwikkeling verstaan. De reden dat wij dit aanbevelen is dat er geen onderzoek is gedaan naar de veiligheid bij kinderen en jongvolwassenen.


  Meer informatie
  Aantal 180
  Soort Capsules
  Vegetarisch Nee