College

 

 

Sri Sri Ayurveda Production Unit

Het Sri Sri College of Ayurvedic Science and Research (SSCASR) biedt de opleiding Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S), erkend door de CCIM (Central Counsel of Indian Medicine) en daarmee door de Indiase regering. Hiermee behoort het SSCASR tot de ‘Institutions of Excellence’ die zich bezighouden met het beoefenen van traditionele Indiase geneeswijze.

 

De opleiding wordt gekenmerkt door het hoge niveau waarop ayurveda wordt geleerd in een evenwichtige balans tussen eeuwenoude traditionele kennis en moderne wetenschap. Daarnaast wordt continu onderzoek gedaan door hooggekwalificeerde ayurvedische wetenschappers om de oude wijsheid van ayurveda te laten aansluiten bij onze moderne wereld.

 

De B.A.M.S.-opleiding duurt 4,5 jaar en bestaat uit 3 fasen van 18 maanden. Daarna volgt een jaar waarin de student stage loopt.

 

Het college beschikt over een uitgebreide bibliotheek met meer dan 3500 boeken over ayurveda en andere medische wetenschappen. Daarnaast is er een digitale bibliotheek met onder meer toegang tot meer dan 2000 medische tijdschriften. Om studenten kennis te laten maken met de medicinale kruiden en planten beschikt het college over een gebied van ca. 2,5 ha, waar ook lokale en zeldzame planten worden gekweekt.

 

Het YES+-programma van Art of Living, yoga en meditatie zijn een onderdeel van het curriculum. Hierdoor worden de middelen aangereikt waarmee studenten niet alleen excellente professionals worden, maar ook hun volledige potentieel als verantwoorde wereldburgers kunnen ontwikkelen.