Verwarmende vegetarische Chili

Verwarmende vegetarische Chili

 

Vegetarische Chili 

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote courgettes, in blokjes gesneden
  • 2 middelgrote uien, gesnipperd
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 250 gr. sperziebonen, doormidden gesneden
  • 2 grote winterwortels, in plakjes
  • 4 eetl. ghee
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blik gepasseerde tomaten
  • 1 blik borlotti bonen, uitgelekt
  • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt
  • 1 jalapeno peper zonder zaadjes, in dunne reepjes
  • 30/40 gr. gehakte koriander
  • 30/40 gr. gehakte peterselie
  • 1 groentenbouillonblok
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel suiker of andere zoutstof (stevia/honing)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • zout, peper en chilivlokken naar smaak

 

Verwarm de ghee in een braadpan en smoor de uien, courgettes en paprika's tot ze zacht worden. Voeg de knoflook toe en laat meekoken gedurende 1 minuut. Voeg de overige ingrediënten toe. Houd wat peterselie en koriander achter voor de garnering. Laat aan de kook komen, draai het vuur laag en laat met een deksel op de pan sudderen gedurende 30 tot 40 minuten. Roer regelmatig en voeg eventueel wat water toe indien nodig. Serveer met basmatirijst en een eetlepel zure room of sojaroom. Strooi er voor het opdienen nog wat peterselie en koriander overheen.

 

Disclaimer
Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als u ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen heeft, neem dan contact op met uw huisarts.Indien u advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Sri Sri Ayurveda. Neem vooraf contact op met uw huisarts indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.