Mungdal-spinaziesoep

Mungdal-spinaziesoep

 

Soep van mungdal met spinazie

Een lekker soepje naar een recept van Ayurvedisch specialist Lita Dash. Zeer geschikt voor Vata.

 

Ingrediënten

  • 200 gr gele mungboontjes (mungdal), 6 uur geweekt in water
  • 300 gr spinazie
  • 5 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • ½ tl gember
  • 75 gr tomaat
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • ¼ tl zwarte peper
  • 1 tl citroensap
  • 2 el olie of ghee
  • zout naar smaak

 

Bereiding

Was de spinazie en snij fijn. Snij de ui, knoflook en tomaat in kleine stukjes. Breng water aan de kook (neem ten opzichte van de mungboontjes een verhouding van 4:1), voeg de dal, kurkuma en zout toe en kook tot de dal half zacht is (ca. 10 minuten). Doe dan de spinazie en de tomaten bij de dal en kook tot de dal zacht is. Verhit olie of ghee in een pan en bak de gember, ui en knoflook. Als ze bruin kleuren voeg je de komijnzaadjes toe. Bak deze 10-15 seconden mee en voeg het mengsel bij de dalsoep. Draai het vuur laag en laat nog 3-5 minuten pruttelen. Voeg tot het citroensap en zwarte peper toe en serveer warm.

 

 

Disclaimer
Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als u ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen heeft, neem dan contact op met uw huisarts.Indien u advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Sri Sri Ayurveda. Neem vooraf contact op met uw huisarts indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.