Protocol in Corona-tijd

Protocol in Corona-tijd

De openstelling voor contactberoepen in Corona-tijd vraagt om bijzondere maatregelen. In samenwerking met onze branche-organisatie hebben wij conform de richtlijnen het volgende protocol samengesteld.

De manier van werken zal wat anders dan gewend zijn.

Zonder deze richtlijnen mogen contactberoepen niet werken, dus we vragen om je begrip.

WE VRAGEN JE VRIENDELIJK OM (IN OVEREENSTEMMING MET DE RICHTLIJNEN VAN DE OVERHEID) EEN MASKER TE DRAGEN OP PLAATSEN WAAR DIT VERPLICHT IS.

 

Protocol

Algemeen

Op de meeste locaties is het niet meer toegestaan dat er een assistente aanwezig is. De specialist komt dus zonder assistente (een enkele uitzondering daargelaten).

Je consult boeken kan via onze website: https://www.srisriayurveda.nl/ayurveda-consult-boeken. Belangrijk: Je kunt hierbij nu kiezen tussen een consult met of zonder vertaling (Engelse vertaling naar Nederlands, en in België Engelse vertaling naar Nederlands of Frans. Een assistent(e) vertaalt voor je via beeldbellen). Als je niet voor een consult met vertaling kiest gaan we er dus van uit dat je Engels spreekt en verstaat. Indien het online boeken niet lukt dan kun je ons ook bereiken via email (info@srisriayurveda.nl) of via telefoon/whatsapp (0031 (0)6 11397334).

Om onnodig besmettingsrisico door geld/pinautomaat te voorkomen: de betaling van het consult dien je vooraf te voldoen door middel van de betaallink die je vindt in de afspraakbevestigingsmail van je boeking (er is geen assistente aanwezig op de consultlocatie dus er kan daar niet meer contant of per pin betaald worden). 

In deze afspraakbevestigingsmail staat ook een annuleringslink die je tot 24 uur voor het consult kunt gebruiken. Moet je door ziekte afzeggen binnen 24 uur voor aanvang van je consult? Bel ons dan even of stuur een whatsapp. 

De factuur krijg je zoals je van ons gewend bent na afloop van het consult per email.

Op de locaties zullen geen assistentes met voedingssupplementen meer aanwezig zijn. De supplementen kun je bestellen in onze Sri Sri Ayurveda webshop. We hebben de verzendkosten in onze webshop hiervoor aangepast. Voor alle binnenlandse bestellingen tot € 50,- bedragen de verzendkosten € 3,75, en voor bestellingen boven € 50,- nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. (Met uitzondering van bestellingen naar het buitenland: hiervoor zijn we genoodzaakt om de tarieven te hanteren die al gelden in onze webshop. België € 7,-). Spaarpunten verzamelen is in de webshop niet mogelijk; de eventueel al opgebouwde spaarpunten staan geparkeerd tot we een oplossing hiervoor gevonden hebben. Indien je er echt niet uitkomt, dan kun je ons om advies vragen en helpen we je verder.

Wat vragen wij van jou ?

• Heel belangrijk: kom a.u.b. stipt op tijd zodat de cliënten na je zonder vertraging bij de specialist terecht kunnen. We moeten, ook vanwege het schoonmaken tussen de consulten door, de tijd die voor jou gereserveerd is stipt aanhouden: het is niet wenselijk dat een consult uitloopt en jij, of de cliënt na je, moet wachten (een consult duurt tot ongeveer 20 minuten, en er is in totaal 30 minuten gereserveerd voor aankomst, consult, schoonmaken en vertrek. Hierna komt de volgende cliënt alweer). Kom echter ook niet veel te vroeg: indien er geen wachtruimte meer in gebruik is dan moet je wellicht buiten wachten tot de therapeut je komt halen en binnen laat (neem dus een paraplu mee bij regenachtig weer).

• Draag een masker op plaatsen waar dit verplicht is.

• Raak a.u.b. zo min mogelijk aan in de eventuele wachtruimte en in de praktijkruimte. De lokatie is meestal voorzien van desinfectiemiddelen waarmee je volgens hun protocol je handen dient te ontsmetten (en voorafgaand aan de polsdiagnose zijn wij verplicht je te vragen je handen nogmaals te ontsmetten). 

• Je spullen (telefoon, sleutels etc.) niet op tafel leggen maar wegstoppen in je (jas)zak of tas.

• De specialist roept je naar binnen als je aan de beurt bent. Je mag vanwege de Corona-regels niet meer met meerdere mensen naar binnen: ze moeten buiten het gebouw wachten nadat ze je eventueel naar het consult begeleid hebben. Uitzondering 1: een kind (of onbekwaam persoon) mag door één ouder/verzorger (voogd/bewindvoerder) vergezeld worden. Indien je met meerdere (kleine) kinderen komt, neem dan een extra begeleider mee die buiten met de andere kinderen wacht. Uitzondering 2: er mag eventueel iemand mee die voor je vertaalt.

• We testen je temperatuur d.m.v. een handthermometer op je voorhoofd

• Je dient je handen te ontsmetten met het desinfectiemiddel dat bij het consult aanwezig is (de specialist doet dit ook).

• Je leest de (korte) vragenlijst m.b.t. corona die ter plekke aanwezig is en ondertekent deze.

• De rest van het consult verloopt zoals gebruikelijk, alleen zit de specialist (waar mogelijk) achter een plexiglas scherm met een uitsparing voor de pols.

• Na afloop van het consult krijg je het adviesformulier mee zoals gebruikelijk (de specialist maakt hier eerst een foto van voor je dossier).

• De aanbevolen supplementen kun je vervolgens in onze webshop bestellen en zullen binnen enkele dagen door PostNL bezorgd worden. 

Wat vraagt de consultlocatie van jou?

Houd je a.u.b. aan de Corona-regels die in de locatie gelden, zoals bijvoorbeeld:

• als er een grote wachtruimte is kun je daar wachten indien toegestaan. Als er geen wachtruimte of een te kleine wachtruimte is (of als de locatie andere regels hanteert) dan kun je buiten wachten.

• gebruik de aanwezige desinfectiemiddelen die aangeboden worden (de locaties worden doorgaans meerdere malen per dag gereinigd, maar blijf je bewust van alle oppervlakken die je aanraakt)

• eet en drink niet in de locaties

• volg de looprichtingen indien die aangegeven zijn

• houdt 1,5 meter afstand aan

toiletgebruik is niet toegestaan, dus ga van tevoren thuis of elders naar het toilet.  

Algemene Corona-regels

De algemene Corona-regels blijven gelden (als de stellingname van het RIVM verandert dan zal dit protocol worden aangepast):

• blijf thuis bij (ook lichte) neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of koorts/verhoging (doe dit ook echt, ter bescherming van jezelf en de specialist)

• blijf thuis als jij of een van je huisgenoten/bekenden positief getest werd op Corona en je nog in de quarantaineperiode van minimaal 14 dagen na de laatste dag van de ziektesymptomen zit

• heb je klachten of acht de specialist het niet veilig, dan kan het consult helaas niet plaatsvinden

• draag een masker op plaatsen waar dit verplicht is

• groet elkaar zonder aanraken (geen handen-geven)

• houd altijd 1,5 meter afstand van anderen

• was je handen voordat je naar het consult komt met water en zeep en gebruik vóór de polsdiagnose het desinfectiemiddel dat in de behandelruimte aanwezig is

• niezen of hoesten doe je in een papieren zakdoekje, dat je meteen wegwerpt in een prullenbak. Als dat niet mogelijk is, dan niezen of hoesten in je ellenboog

• na niezen of hoesten handen wassen met zeep of gebruik desinfectiegel